Batenburg Beheer boekt een iets hogere winst

Batenburg Beheer (elektrotechniek, elektronica en informatietechnologie) heeft zijn winst vorig jaar zien stijgen tot 8,8 miljoen tegen 8,3 miljoen gulden in 1996. De omzet daalde 6 miljoen naar 191 miljoen gulden.

Verkoop van bedrijfspanden zorgde voor een boekwinst van 700.000 gulden. Ook profiteerde de onderneming van een lagere belastingdruk.

Beleggers zagen de geringe winstgroei als een tegenvaller. Op de Amsterdamse effectenbeurs daalde de koers 4,8 procent (12 gulden) naar 235 gulden.

De muzikale inhoud is dezelfde gebleven: bewerkingen van geluiden - afkomstig van muziekinstrumenten, van de stad, de menselijke stem of uit andere bronnen - tot composities. Concreet, legt hij uit, is de muziek omdat hij bestaat op de door hem vervaardigde band. Abstract is de traditionele muziek, die van Beethoven laten we zeggen, die sinds de dood van de componist alleen nog maar op blad bestaat, en die dan telkenmale door musici naar eigen goeddunken wordt nagemaakt.