VS stimuleren reizen naar Iran

WASHINGTON, 26 FEBR. De Amerikaanse regering moedigt burgers aan Iran te bezoeken. Ook zullen de VS ruimhartig visa verstrekken aan Iraniërs die de VS bezoeken.

James Rubin, woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, zei gisteren dat uitwisseling van personen de weg vrij kan maken voor een dialoog tussen de Amerikaanse en Iraanse regering. Amerikaanse worstelaars en wetenschappers werden de afgelopen weken al enthousiast ingehaald in Teheran. Volgens Rubin willen de VS een dialoog tussen regeringen, maar is Iran daar nog niet toe bereid. De Iraanse president Khatami riep vorige maand in een tv-interview wel op tot uitwisseling van burgers om “een bres in de muur van wantrouwen” te slaan. Gisteren besloot de EU de diplomatieke contacten op hoog niveau met Teheran te herstellen. (Reuters)