Selectie; Radio

Avondconcert. Werken van Mozart, Oestvolskaya en Tsjaikowski uitgevoerd door het Nieuw Sinfonietta Amsterdam onder leiding van Lev Markiz. Opgenomen op 16 november in het Concertgebouw. Radio 4, 20.02-22.00u.

De avonden. Na het gesproken uitzicht van presentator Rob Fruithof praat schrijfster Eva de Jong over haar debuutbundel Tijdjager. Tegen elven de radiokunstenaar Mat Wijn en daarna een muzikaal portret van het Duitse ensemble Kreidler uit Düsseldorf. Radio 5, 22.02-24.00u.

Schuim en as. Schrijver Geerten Meijsing praat over zijn boek Tussen mes en keel; Daphne Meijer over haar boek Joodse tradities in de literatuur; de toneelvoorstelling Kampioenenkweek over de gevolgen van de hormonenmafia in de sportwereld en een reportage over de tentoonstelling Onze vader, onze moeder in Oss waaraan 300 scholieren meedoen. Morgen, Radio 5, 14.02-16.00u.