Johan van Benthem

“Informatie is de enige grondstof die groeit in het gebruik”, zegt hoogleraar Logica Johan van Benthem op de website van de Universiteit van Amsterdam. Daarop wordt alle informatie die de universiteit biedt voor studenten, docenten en scholieren actueel en toegankelijk gehouden (www.uva.nl).

Het ontwerp is van Bob van Gijzel (rechtsboven op foto) en Maarten Meulendijks, maar de site is gebouwd door studenten. Hoofredacteur Trienke Damstra (tweede van links, onder) zorgt voor de inhoud. Niels Vegter (links, onderste rij) en Remko Coltof (links, tweede rij) doen de eindredactie. Frank Kresin (rechts, tweede rij) maakte de scholierensite. Begin deze maand is de vormgeving ingrijpend gewijzigd. Er is gekozen voor de zwart-wit UvA-huisstijl die al enkele jaren voor het drukwerk wordt gebruikt en knoppenbalken in stemmig rood en blauw voor de navigatie. Hij is bedoeld als voorbeeldsite voor de faculteiten - de redactie streeft naar uniformiteit in vormgeving. Damstra helpt webmasters van faculteiten om hun informatie op een ordentelijke manier op het net te zetten. De Universiteitsbibliotheek heeft de nieuwe webstijl al overgenomen (www.uba.uva.nl). (Foto NRC Handelsblad, Rien Zilvold)