Heerenveen wint van Roda JC: 3-1

Ook een matig Heerenveen had gisteravond geen kind aan het uitgeholde Roda JC dat maar liefst zes basisspelers miste. In de eerste helft van het competitieduel prikte het Limburgse aanvalsduo Van Houdt, die na een kwartier keeper Vonk passeerde, en Zafarin nog heel wat gaten in de onzekere defensie van Heerenveen.

Pas na de gelijkmaker van Samardzic leefde de thuisclub even op. Zonder aanvalsleider Van Nistelrooy dwong het elftal van Foppe de Haan nauwelijks kansen af, al lag het rendement opvallend hoog. Samardzic en middenvelder De Visser uit een strafschop tekenden voor een 3-1 zege, waardoor Heerenveen zelfs de nummer twee PSV in het vizier kreeg. “Maar de Champions League is een utopie”, zegt De Haan. Zondag verdedigt Heerenveen zijn derde plaats tegen Feyenoord, dat vijf punten achter staat op de Friezen.