Groningen krijgt 3 miljoen subsdie van de gemeente

GRONINGEN, 26 FEBR. FC Groningen krijgt van de gemeente een eenmalige subsidie van drie miljoen gulden. Het bestuur van de eredivisieclub had wegens grote financiële problemen een beroep gedaan op de lokale overheid. FC Groningen zou zonder extra inkomsten problemen hebben gekregen met de uitbetaling van spelerssalarissen. Volgens H. Pijlman, wethouder van sport, stond de gemeente voor een belangrijke keuze. “Gunnen we FC Groningen een kans op herstel of wordt er zondag al niet meer gespeeld?”

De financiële problemen bij FC Groningen werden vorig jaar vergroot door de ondergang van Sport7. De club liep daardoor twee miljoen gulden aan tv-inkomsten mis. Door de slechte resultaten van dit seizoen zijn de sponsors minder geïnteresseerd. De dure aankopen en hoge salarissen van Bombarda en Atteveld drukken zwaar op de begroting. De gemeente vergadert in een later stadium over de mogelijke bouw van een nieuw stadion. (ANP)

In de voorjaarsvakantie organiseren de NJHC-herbergen op Ameland, Terschelling en Texel een vakantiearrangement Milieujutten, waarbij deelnemers 's morgens de stranden ontdoen van zwerfvuil, 's middags het eiland verkennen en 's avonds kunnen kijken naar films, luisteren naar juttersverhalen of meegaan op een milieubewuste excursie.

In de voorjaarsvakantie organiseren de NJHC-herbergen op Ameland, Terschelling en Texel een vakantiearrangement Milieujutten, waarbij deelnemers 's morgens de stranden ontdoen van zwerfvuil, 's middags het eiland verkennen en 's avonds kunnen kijken naar films, luisteren naar juttersverhalen of meegaan op een milieubewuste excursie.