'Générale des Eaux neemt Havas over'

ROTTERDAM, 26 FEBR. Compagnie Générale des Eaux (CGE) is in bespreking met Havas over de mogelijke overname van dit mediabedrijf. Gisteren bevestigde Havas het bestaan van besprekingen tussen beide Franse ondernemingen. In het verstuurde persbericht wordt gesproken van een “mogelijke fusie”.

Waarnemers laten er echter geen twijfel over bestaan dat het in werkelijkheid gaat om een overname door het conglomeraat Compagnie Générale des Eaux (dat behalve media ook actief is als financiële instelling, waterleiding bedrijf en industrie) bezig is met een grootscheepse herschikking van zijn belangen. In februari vorig jaar verwierf het bedrijf een belang van 30 procent in Havas. Als onderdeel van die transactie hevelde CGE toen zijn participatie in het betaaltelevisiebedrijf Canal+ over naar Havas, dat een belangrijk mediabedrijf moet worden. Havas verklaarde gisteren dat op 9 maart een voorstel wordt gedaan aan de raden van bestuur van beide bedrijven.