Eerste schifting Librisprijs

AMSTERDAM, 26 FEBR. De jury van de Libris Literatuurprijs 1998 is klaar met haar eerste schifting. Uit de 176 inzendingen zijn vijfentwintig titels geselecteerd. Op 7 april wordt dit aantal teruggebracht tot een shortlist van zes genomineerden.

De vijfentwintig overgebleven kandidaten zijn: Abdolah Kader (De reis van de lege flessen), R.A. Basart (De laatste lach), Huub Beurskens (Suikerpruimen gevolgd door het lam), Willem Brakman (De gelukzaligen), Jan Brokken (De droevige kampioen), Flip G. Droste (De aanslag op Amsterdam), Pam Emmerik (Soms feest), Louis Ferron (Tinpest), Leon Gommers (Het uurwerk van Floor), Arnon Grunberg (Figuranten), Hans Hansma Marinus (Een druppelvormig plein/Gezelletijd), Esther Jansma (Picknick op de wenteltrap), Willem G. van Maanen (Vrouw met dobermann), Geerten Meijsing (Tussen mes en keel), Marga Minco (Nagelaten dagen), Marcel Möring (In Babylon), Nelleke Noordervliet (Uit het paradijs), Chaja Polak (Zomersonate), Helga Ruebsamen (Het lied van de waarheid), Jan Tetteroo (Protocol overspel), Manon Uphoff (Gemis), J.J. Voskuil (Plankton/Het Bureau 3), Dirk van Weelden (Orville), Rogi Wieg (De overval) en Aya Zikken (Landing op Kalabahi).

De jury bestaat dit jaar uit Hermine de Graaf, Willem Kuipers, Annemiek Neefjes, Ronald Soetaert en voorzitter Henk van Os. De prijs, honderdduizend gulden groot, wordt op 25 mei uitgereikt. (ANP)