Drie Grammy's voor Bob Dylan tijdens gala

ROTTERDAM, 26 FEBR. Bob Dylan heeft drie prijzen gekregen tijdens het Grammy Award-gala, dat gisteravond plaatsvond in Radio City Music Hall in New York. De Grammy's zijn de belangrijkste muziekprijzen van de Amerikaanse platenindustrie. Dylan, die in zijn lange carrière slechts twee keer eerder een Grammy won, kreeg gisteren de prijs voor 'het beste album van het jaar' (voor Time Out of Mind), 'beste mannelijke vocale rock prestatie' en 'beste hedendaagse folk album'.

Ook Dylan's zoon Jakob kreeg twee Grammy's, een met zijn groep The Wallflowers, voor de 'beste rock prestatie door een duo of groep' ('One Headlight') en de prijs voor 'het beste rock-liedje', 'The Difference', dat door hem geschreven is.

'Candle in Wind', Elton Johns eerbetoon aan de overleden prinsen Diana, werd onderscheiden als 'beste mannelijke vocale pop prestatie'. De vorige jaar verongelukte zanger John Denver kreeg postuum de Grammy voor 'beste album voor kinderen' ('All Aboard'). Will Smith, die tijdens het gala zijn hit 'Men in Black' speelde en daarna de Grammy kreeg voor 'beste rap solo', droeg zijn prijs op aan de eveneens vorig overleden rappers Tupac Shakur en Notorious B.I.G.. Verder gingen prijzen naar onder anderen Radiohead, Puff Daddy en R. Kelly.