Commissionairs verlaten beursgebouw

Commissionairs vertrekken per 1 juni met tegenzin van de vloer van de Amsterdamse effectenbeurs. Wegens de geplande intrek van de optiebeurs in het gebouw van de effectenbeurs is er voor hen geen ruimte meer. Alleen de hoeklieden zullen fysiek aanwezig blijven op de beursvloer.

Commissionairs die straks alleen vanuit hun eigen kantoor in verbinding staan met het handelssysteem van de beurs klagen dat ze het fysieke contact met de hoekman zullen gaan missen. “Je moet zo'n man recht in z'n gezicht kunnen kijken. Via een computerscherm weet je niet of hij het achterste van z'n tong laat zien”, zegt een medewerker van commissionairshuis Oudhof Effecten.

Het ziet er naar uit dat ze niet ingaan op een door het beursbedrijf geboden tussenoplossing om voor eigen kosten (in totaal 4 miljoen gulden) de vloer zo te verbouwen dat er wel plaats voor ze is. Commissionairshuis Gestion betreurt de gang van zaken.

“Vier jaar geleden smeekten ze ons om op de beursvloer te blijven”, zegt een woordvoerder. “Nu ze ons weg willen hebben, blijkt ineens dat we geen stem hebben.”

Seks en de President Lachen de producers van de toch al goed ontvangen film 'Wag the Dog' in hun vuistje. De film, een satire, nu in de bioscopen, met schitterende rollen van Dustin Hoffman en Robert de Niro gaat over een presidentiële troubleshouter die na een seksuele indiscretie van de president vlak voor de verkiezingen een Hollywood producer inschakelt om ter afleiding een oorlog met Albanië op de televisie te simuleren. In maart wordt verwacht de filmversie van de bestseller 'Primary Colors', over de laatste verkiezingen, met John Travolta in de hoofdrol.