Bladen

SANTE

Dat sommige mensen buitensporig afhankelijk kunnen zijn van hun psychotherapeut wisten we al uit de films van Woody Allen. Maar dat er ook mensen zijn die niet zonder hun nagelstyliste kunnen, is minder bekend. In Santé vertellen vijf vrouwen waarom ze hun nagelspecialist, aurareader, kapper, privétrainer of shiatsumasseur nodig hebben. Een pleidooi voor aanraken wordt geschraagd met veel onderzoeksresultaten en wetenswaardigheden, zoals: de huid is ons grootste orgaan dat 6 m beslaat en vijf miljoen tastreceptoren bevat. Waarom we elkaar moeten aanraken wordt echter niet helemaal duidelijk.

*Santé, ƒ 4,95

MAN

Twee striptekenaars staan centraal in Man: Kamagurka debuteert in het blad met zijn fotostrip 'It's showtime', die al eerder verscheen in het Belgische weekblad Humo. Een reportage over striptekenaar en ontwerper Joost Swarte, rijkelijk geïllustreerd met zijn werk, zoals de zeefdruk Het geheugen en het ontwerp voor een nieuw theater voor De Toneelschuur in Haarlem, geeft een goed overzicht van zijn carrière. Verder hijst Man zeven soapsterren uit o.a. GTST en Goudkust in pakken die ze uit zichzelf niet zouden aantrekken.

*Man, ƒ 9,95

OUDERS VAN NU

Ondanks de toenemende druk op vrouwen die een baan buitenshuis combineren met kinderen constateert Ouders van Nu een trend om een derde kind te nemen - 'Een supervrouw krijgt er drie!' Gelukkig geeft het blad veel praktische informatie in een overzicht over verschillende soorten kinderopvang, van een au-pair in huis tot een flexibele peuterleidster aan huis. Verder eerste hulp voor ouders met baby's die dag en nacht huilen, fotoportretten van twaalf baby's geboren in 1997 en hun moeders en een bijlage over bijzondere bevallingen, zoals het verhaal van een vrouw die in de auto van een wildvreemde man beviel.

*Ouders van Nu, ƒ 7,45

QUOTE

Quote vraagt zich af of de boetes voor verkeersovertredingen bedoeld zijn om te zorgen dat de weggebruiker zich aan de regels houdt of om de schatkist te spekken. Zowel het aantal boetes als de boeteprijs is sinds 1994 meer dan verdubbeld. Uit een luchtig verhaal over de achterkant van de macht blijkt dat het zakelijke netwerken zich voornamelijk afspeelt tijdens bijeenkomsten in herensociëteiten, eetclubs of besloten genootschappen. Het artikel gaat vooral ook over Wie is Wie in ondernemend Nederland en bij welke club je moet horen om succesvol te zijn. Tevens een, voor de leek, onduidelijk verhaal over het nut van consultancy, managementtechnieken en reorganisaties.

*Quote, ƒ 9,95

LIVING

Kwaliteit en plezier in het leven daar gaat het om in het nieuwe kwartaaltijdschrift Living. De pijlers van het blad zijn wonen, reizen, mode, cosmetica, culinair en entertainment. Reportages over een tijdloos huis, lavendel: het parfum van de Provence, de leukste plaatsjes, hotels en restaurants in de Bretonse Côtes d'Armor, een droomhotel in Antwerpen en veel tips o.a. over the Bluebird Gastrodome in Londen van Habitat-oprichter Terence Conran. Het blad lijkt nogal op VT-Wonen met wat meer mode en cosmetica en het is volgens een bijgevoegd persbericht vooral bestemd voor de generatie babyboomers, want die streven niet meer naar veel geld verdienen en status maar naar innerlijke waarden en zelfontplooiing.

*Living introductieprijs ƒ 5.

RUNNER'S WORLD

Wie zijn voeten liefheeft leze Runner's World. In een bijlage worden de vijf meest voorkomende typen voet (normaal, plat, knik, knikplat en hol) naast elkaar gezet. Vervolgens kan de lezer kiezen welke van de 48 geteste modellen van loopschoenen het beste bij zijn voet past. Zoals te verwachten veel over hardloopblessures en hoe die te voorkomen. Ook een ontroerend eerbetoon aan de man 'die zijn benen kon laten fluisteren', de in 1973 overleden Abebe Bekila. Thrillerschrijver Jac. Toes vertelt wat hardlopen voor hem betekent: “We omarmen het lijden om de dood te leren kennen, zodat we er niet door verrast zullen worden”. Zijn nieuwste boek gaat over geweld en hardlopen.

*Runner's World, ƒ 7,25

GENOEG

Er is een alternatief voor het rijkeluisdieet Montignac: het ook uit Frankrijk afkomstige Eet De Helft (EDH)-dieet. Het februarinummer van 'Genoeg', de opvolger van de Vrekkenkrant, breekt op een wel heel lollige manier een lans voor dit goedkope dieet, waarvoor alle producten bij de EDaH te vinden zijn. Minima hoeven zich niet schuldig te voelen als ze geen dure natuurvoedingsproducten kopen. Maar mensen met een gemiddeld inkomen hebben volgens scheidend hoofdredacteur Hanneke van Veen, in een artikel 'Hoe duur is Eko?', geen excuus. Milieuvriendelijk huishouden kan ook voor 150 gulden per week. Tenslotte nog wat clichés over rijk en arm: 'Je bent rijk als je gezond bent'.

*Genoeg, ƒ 4,95