Barnsley verrast met uitschakeling van Manchester United

ROTTERDAM, 26 FEBR. Manchester United is gisteravond verrassend uitgeschakeld in de vijfde ronde van het toernooi om de Engelse FA Cup. Barnsley won in het tweede onderlinge duel met 3-2 van de titelhouder. Vorige week was het eerste duel op Old Trafford in 1-1 geëindigd. Verdediger Jones maakte twee doelpunten voor Barnsley, de hekkensluiter van de Premier League.

Manchester United is nog steeds koploper in de Engelse competitie, hoewel de Mancunians de laatste weken opvallend veel punten verspelen. De voorsprong op achtervolger Arsenal is nog steeds negen punten, maar de Londense club heeft twee competitieduels minder gespeeld. United wacht komende woensdag een zware uitwedstrijd tegen Monaco in de kwartfinale van de Champions League.

Arsenal plaatste zich gisteravond wél voor de achtste finales van het toernooi om de FA Cup. Dennis Bergkamp leidde zijn elftal naar een 2-1 overwinning bij Crystal Palace, de nummer negentien van de Premier League. De Nederlandse international, net hersteld van griep, scoorde een keer op Sellhurst Park. Bergkamp maakte na een half uur de tweede treffer voor Arsenal. Crystal Palace speelde ruim een uur met tien man, nadat Dean Gordon de rode kaart had gekregen.

Blackburn Rovers werd uitgeschakeld in de achtste finales van het Engelse bekertoernooi. De nummer vijf van de Premier League verloor na strafschoppen van middenmoter West Ham United. Cupfighter Wimbledon werd uitgeschakeld door tweedeklasser Wolverhampton Wanderers. De oude club van John de Wolf won in eigen stadion met 2-1.