Anti-Soeharto betoging

Foto: JAKARTA - Voor de tweede achtereenvolgende dag hebben studenten van de universiteit van Indonesië in Jakarta gedemonstreerd tegen de regering-Soeharto. Aan de betoging op het universiteitsterrein in de wijk Depok, ver buiten het centrum van de stad, namen naar schatting 5.000 studenten deel.

Daarmee was dit de grootste demonstratie van studenten tot nu toe. Er is een samenscholingsverbod van kracht, maar ordetroepen hebben niet ingegrepen. Gedurende een uur hebben studenten en ordetroepen bij de poort van de campus tegen over elkaar gestaan, terwijl de studenten liederen zongen en slogans riepen. Het kwam echter niet tot een confrontatie. Zes studenten die betrokken waren bij de acties gisteren op het terrein van de oude universiteitscampus in het centrum van de stad zijn achteraf opgepakt, zo meldt vandaag The Jakarta Post. Tijdens de actie gisteren trokken oud-studenten symbolisch hun steun in voor de Nieuwe Orde van Soeharto. De studenten beschuldigen de regering van ongrondwettelijk optreden. Ook zouden de autoriteiten het in hen gestelde vertrouwen hebben misbruikt. In een andere verklaring zeiden de studenten dat “het faillissement van het land is veroorzaakt door de misdaden van de regering”. (Foto AP)