Selectie; televisie

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Nieuwe kwartaalcijfers over de Nederlandse economie en een reportage over het tekort aan kandidaten voor de gemeenteraden. Het gebrek aan kandidaten blijkt het grootst bij de landelijke partijen.

Ned.2, 17.35-18.43u.

'Wat is nou...' Naar aanleiding van Clintons Monica-gate vragen Peter van Ingen en Frans Bromet aan classicus Charles Huppets, oud-museumdirecteur Frans Haks, schrijver Herman Brusselmans, Veronica-presentatrice Christine van der Horst en seksuoloog Felice Leenarts wat 'orale seks' is. Ned.3, 19.57-20.35u.

Netwerk. Portret van de Rotterdamse lijsttrekker voor de PvdA Hans Simons en het verhaal van crimineel Theo de Neus die zegt als burger-infiltrant gewerkt te hebben in het drugslaboratorium van drugsbaron Gijs van Th. die tot tien jaar cel werd veroordeeld. Ned.1, 20.23-20.56u.

Dossier weerwerk. De Rotterdamse Annie Verdoold uit de wijk Spangen probeert de drugsoverlast in haar wijk te bestrijden. Ned.3, 21.02-21.27u.

Ongelooflijke verhalen. In deze laatste aflevering een terugblik op de schrijnende toestanden in de ouderenzorg. Karin de Groot praat met bewoners, directeuren, verpleegkundigen en de politici Paul Rosenmöller en Rogier van Boxtel. Ned.1, 21.02-21.55u.

Nova. In de serie over de verkiezingen een reportage over corruptie en corruptiebestrijding in gemeenten en de eventuele invloed van de rellen in de Oosterparkbuurt op het kiesgedrag in de Groningen. Ook de kansen van SPD-premier van Nedersaksen G. Schröder als opvolger van bondskanselier Helmut Kohl. Ned.3, 22.33-23.20u.

DOCUMENTAIRE

Tomorrow's World. O.a. een doorbraak op het gebied van de behandeling van kanker aan de alvleesklier. BBC1, 20.30-21.00u.

Modern times. Over het maken van de low budgetfilm The Versace murder, gemaakt naar aanleiding van de dood van modeontwerper Gianni Versace in juli 1997. BBC2, 22.00-22.50u.

In the Grip op Evil. Documentaire belicht het ware verhaal achter de horrorfilm The Exorcist. In hoeverre komen bezetenheid van de duivel en duiveluitdrijving werkelijk voor? Discovery, 22.00-23.00u.

AMUSEMENT

De wereld van Boudewijn Büch. In de eerste van een nieuwe serie van 14 afleveringen bekijkt presentator Büch de 'schatten' in Huis Doorn waar de uit Duitsland verbannen Keizer Wilhelm II vanaf 1918 als vluchteling leefde. Ned.3, 20.35-21.02u.

Grolsch Master Première. Verslag van de première party van Gus van Sants nieuwste film Good Will Hunting met Robin Williams. Veronica, 21.30-22.05u.

VPRO-laat: Stardust. Aandacht voor het filmfestival Egypte mon amour dat in een groot aantal steden wordt georganiseerd en een gesprek met de Egyptische filmmaker Youssef Chahine van wie onlangs Al massir in première ging. Ook beelden uit Egypte en gesprekken met regisseurs. Ned.3, 23.20-0.12u.

TeeVee studio. Rémi van der Elzen praat met troubadour, chansonnier, clown, cabaretier, toneelspeler, dichter en muzikant Herman van Veen in de eerste aflevering van een nieuwe reeks uitzendingen. Ned.1, 23.07-23.42u.

SPORT

IJsgala. Rechtstreeks uit het Thialf-stadion in Heerenveen waar de olympische medaillewinnaaars worden gehuldigd en de poging om het wereldrecord op de 3.000 meter schaatsen te verbeteren. Ned.2, 20.30-21.54u.

TV-FILM

Der Trinker. Erwin Sommer heeft met zijn vrouw hun bedrijf door zware tijden heen weten te loodsen. Wanneer de zakelijke tegenslagen wederom de kop opsteken, wordt het Sommer te veel en neemt hij zijn toevlucht tot de drank. Zijn vrouw probeert hem vergeefs onder medische zorg te stellen. Duitsl.1, 20.15-21.55u.

Deconstructing Sarah. Invloedrijk zakenvrouw Sarah leidt een dubbelleven: overdag de geslaagde zakenvrouw, 's nachts op zoek naar kinky seks. Een van haar partners, een onzekere vrachtwagenchauffeur, komt achter haar geheim en probeert haar te chanteren. Als Sarah vermist wordt, gaat haar beste vriendin Elizabeth op onderzoek uit. RTL5, 20.30-22

FILM

.Manneken Pis (Frank Van Passel, 1995, België). Zie film-vooraf. Belg.2, 20.30-22.05u.

Loch pobeditel wody / Dude Water Winner (Arkadij Tegaj, 1991, Rusland). In chaotisch en uitzichtloos Moskou neemt een computerdeskundige, met hulp van technologische snufjes, wraak op de gangsters die zijn partner vermoordden. Verdienstelijke, typisch post-cummunistische tragikomedie uit Rusland. Duitsl.3-West, 23.30-1.00u., nagesynchroniseerd.

Three Daring Daughters (Fred M. Wilcox, 1948, VS). Lichtgewicht-komedie waarin drie dochters het niet kunnen verkroppen dat moeder opnieuw gaat trouwen. Duitsl.1, 0.55-2.45u., nagesynchroniseerd.

. Der junge Törless (Volker Schlöndorff, 1966, West-Duitsland/Frankrijk). Speelfilmdebuut van toen 27-jarige Schlöndorff werd een van de paradepaardjes van de Neue Deutsche Welle. Roman van Robert Musil stond model voor fascinerende studie naar sadisme en morele verantwoordelijkheid op jongensinternaat rond de eeuwwisseling. Duitsl.2, 1.15-2.40u., zwart-wit.

Geständnis unter vier Augen (André Michel, 1954, West-Duitsland). Degelijke Krimi waarin journaliste Hildegard Knef ontdekt dat achter de door haar gezochte misdadiger mogelijk haar geliefde schuilgaat. Morgen, Duitsl.2, 9.03-10.35u., zwart-wit.

Merry Andrew (Michael Kidd, 1958, VS). Komisch vehikel voor Danny Kaye. Stijve onderwijzer valt voor circusartieste Pier Angeli. Morgen, Duitsl.1, 10.03-11.45u., nagesynchroniseerd.