Ouders komen hun zevenling niet halen

DUBAI, 25 FEBR. Drie baby's van een zevenling die zes weken geleden in Saoedi-Arabië werd geboren, kunnen naar huis - maar hun ouders komen ze niet halen. “Ze beloven het steeds weer, maar ze komen niet”, aldus Hind al-Mussa, kinderarts in het ziekenhuis in de Zuid-Saoedische stad Abha waar de zevenling is geboren. De overige vier baby's moeten nog even blijven.

De 40-jarige moeder, Hasna Mohammed Humair, verklaarde later nog geen bedjes of kleertjes voor de zevenling te hebben gekocht, en niet klaar te zijn voor de verantwoordelijkheid voor de zuigelingen. Haar echtgenoot, Abdullah Mohammed Ali (55), een gepensioneerde ambtenaar die een pensioen van ruim 1.000 dollar per maand aanvult als taxichauffeur, is volgens haar vorige week naar de hoofdstad Riad gereisd om de hulp in te roepen van prins Walid bin Talal, naar wie een van de baby's is genoemd, maar onverrichterzake teruggekeerd. De overigens drie jongetjes zijn naar respectievelijk koning Fahd, minister van Defensie prins Sultan en de gouverneur van Riad, prins Salman genoemd. Maar telegrammen waarin de vader hun de geboorten meldde en hun hulp inriep, zijn onbeantwoord gebleven.

Hasna, die vruchtbaarheidspillen slikte om haar menstruatie te regelen, woont met de eerdere zes kinderen uit haar huwelijk met Abdullah in een huis met twee slaapkamers. De laatste heeft volgens de Saoedische kranten nog twee vrouwen en negen kinderen. (AP)