Instituut Charles verder in de problemen

ROTTERDAM, 25 FEBR. Het Architectuurinstituut van prins Charles stopt al zijn buitenlandse activiteiten, waaronder een 'summerschool' in Virginia. Dat is besloten nadat de nieuwe leiding van het instituut had geconstateerd, dat de verliezen over de afgelopen vijf jaar waren opgelopen tot 13 miljoen pond (ongeveer 44 miljoen gulden). Prins Charles begon het instituut in 1992 om de traditionele architectuur, waarvan hij voorstander is, te propageren.

Afgelopen zondag meldde de Sunday Times dat Richard Hodges, hoogleraar archeologie aan de Universtity of East Anglia, die een jaar geleden was aangesteld om het instituut te reorganiseren, plotseling is opgestapt. De nieuwe leiding van het Prince of Wales's Institute of Architecture, die bestaat uit Peter Holwell, afkomstig van de University of Londen, en de architect Adrian Gale, zou volgens de Britse zondagskrant zijn geschrokken van de staat waarin zij het instituut bij hun aantreden aantroffen. Een maand geleden werd al bekend dat Perspectives, het tijdschrift van het instituut, verdwijnt omdat de schulden te hoog zijn opgelopen.