Huldiging Bart Veldkamp

Bij de huldigingen van de drie Nederlandse schaatskampioenen kreeg Ids Postma gisteren een opvallend geschenk. De boerenzoon uit Deersum kreeg een buis sperma voor de bevruchting van zijn vaders koeien. Postma, winnaar van de 1.000 meter in Nagano, wil na zijn schaatsloopbaan de boerderij overnemen. Hij was verguld met alle aandacht in de Friese feesttent.

“Hier word ik even stil van.” In Hoogezand-Sappemeer werd Marianne Timmer in een arrenslee rondgereden. De olympische winnares van de 1.000 en de 1.500 meter kreeg een gratis overnachting in het Groningse Eenrum, in het kleinste hotel ter wereld. Ze mag haar vriend Kevin Overland meenemen. In Made werd Gianni Romme op een praalwagen rondgereden. De winnaar van de vijf en de tien kilometer was het middelpunt van de laatste carnavalsdag in het Brabantse dorp.