FIFA verzorgt extra kaarten voor WK-voetbal

ROTTERDAM, 25 FEBR. De wereldvoetbalbond FIFA heeft gisteren 150.000 extra kaarten ter beschikking gesteld voor het WK voetbal dat over vier maanden in Frankrijk begint.

Dit meldt de Engelse krant Financial Times vanmorgen. De FIFA komt hiermee tegemoet aan het verzoek van de buitenlandse voetbalbonden, die zich beklaagden over gebrek aan toegangskaarten. De WK-organisatie in Parijs gaf de Franse voetbalsupporters een voorkeursbehandeling, tot groot ongenoegen van onder meer de Nederlandse en Belgische voetbalbond. KNVB-woordvoerder R. de Leede was vanmorgen positief verrast door het initiatief van de FIFA. “Wij kunnen wel een paar kaarten gebruiken en onze supporters zeker.” De KNVB zou in eerste instantie ongeveer vijfduizend kaarten per wedstrijd krijgen.