ACHTER HET WEB

Bart Koop (26) brak zijn studie Informatica aan de Haagse Hogeschool af om te gaan werken als webontwerper. Hij werkt nu bij het Internetbedrijf Netcast - dat onder andere de sites voor de Postbank en Sony heeft ontwikkeld. In zijn vrije tijd houdt hij sinds tweeënhalf jaar een site bij over de Franse rockmusicus Jean-Michel Jarre (www.galaxie.demon.nl). Hij digitaliseerde de laserharp waarop Jarre voor het eerst in 1981 in China tijdens een tournee speelde. Daarop kan nu ook de bezoeker spelen. Meer muziek is er op Koops Jarre-site niet te horen. Vooral omdat hij vorig jaar door IDDN, een organisatie die de auteurs- en beeldrechten van artiesten en fotografen op Internet vertegenwoordigt, verzocht werd om de muziekbestanden te verwijderen.

Om juridische moeilijkheden te voorkomen heeft hij dat gedaan. Volgens Koop is Jarres bezorgdheid over de verspreiding van zijn muziek op het Net in tegenspraak met zijn eerdere enthousiasme over het medium. Bovendien, zegt Koop, ging het in zijn geval slechts om fragmenten van een halve minuut, ter promotie van Jarres muziek. Van Jarres concerten maakt Koop prachtige, doch geluidloze, panoramische foto's. (Foto NRC Handelsblad, Rien Zilvold)