Woordvoerder Witte Huis gedagvaard

WASHINGTON, 24 FEBR. Onafhankelijk aanklager Kenneth Starr heeft Sidney Blumenthal, een woordvoerder van het Witte Huis, gedagvaard om te getuigen voor de grand jury, een onderzoeksjury. De stap komt na een week van negatieve publiciteit over de onderzoeksmethoden van Starr en zijn naaste medewerkers. Zo kwam onlangs aan het licht dat een medewerker van Starr in 1987 een boete van 50.000 dollar kreeg omdat hij de rechten van een verdachte schond. Starr wil vaststellen of het verspreiden van deze informatie door het Witte Huis een obstructie van de rechtsgang betekent en eist dat Blumenthal alle documenten overlevert die op Starr betrekking hebben.

Starr is aangesteld om de Whitewater-zaak te onderzoeken, een financieel schandaal waarbij de Clintons betrokken waren. Zijn onderzoek heeft zich uitgebreid tot de vraag of Clinton meineed pleegde over een affaire met een stagiaire. (Reuters)