Krokodillentranen

Charles Schwietert schreit in zijn artikel 'Docters kon best echt ziek zijn' (17 februari) hete krokodillentranen over het wrede lot dat gezagsdragers als Docters van Leeuwen kan treffen. Ook beklaagt hij zich over de gretigheid waarmee de pers zich op deze kluif heeft gestort. Mijns inziens misplaatst medelijden.

Ten eerste moeten hoge bomen gewend zijn veel wind te vangen; ten tweede spreekt Schwietert terecht over “heren die zelf ook stevig te werk gingen in hun interrelationele contacten”. Zou onze imagodeskundige ook zulke slapeloze nachten hebben van de honderdduizenden werknemers die jaarlijks allesbehalve met fluweelzachte handschoenen en zonder vorstelijke opkraspremie de laan uit worden gestuurd? Mensen die zijn ongetwijfeld gepeperde deskundologengage niet kunnen ophoesten? Zit Schwietert niet een heel klein beetje voor zijn eigen winkeltje te werven? De informatiebrochure voor het Instituut voor Communicatie Research ligt ongetwijfeld al bij Docters, Steenhuis én Sorgdrager op de mat.