IMF tevreden over Argentinië

WASHINGTON, 24 FEBR. Het Internationaal Monetaire Fonds (IMF) heeft zich in haar landenrapport over Argentinië tevreden getoond over de economische hervormingen in het land. Argentinië is er volgens het IMF goed in geslaagd 'besmetting' door de Aziatische crisis te voorkomen. In 1997 groeide de Argentijnse economie met 8 procent. De werkloosheid stond in oktober 1997 op 13,7 procent tegen nog 17,3 procent in dezelfde maand van het jaar ervoor. Het overheidstekort daalde in 1997 van 3,3 naar 1,9 procent van het bruto binnenlands product.

Volgens het IMF is de banksector aanzienlijk gesaneerd en versterkt. Het aantal financiële instellingen daalde met 20 procent en buitenlandse banken werden steeds talrijker. De reserves van de centrale bank stegen met 3 miljard dollar tot 22,8 miljard dollar. Argentinië tekende begin deze maand een akkoord met het IMF over een driejarige lening van 2,8 miljard dollar, waarbij het zich verplicht tot verdere fiscale hervormingen en privatiseringen. (AFP)