Groen licht voor 'Megans Law'

WASHINGTON, 24 FEBR. Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft gisteren een beroep tegen de invoering van 'Megans Law' in de staat New Jersey niet in behandeling genomen. Megans Law verplicht burgers die gestraft zijn wegens een zedendelict zich bij de autoriteiten te laten registreren en informatie over zichzelf te geven.

Op basis daarvan wordt bepaald of er een laag, matig of hoog risico van herhaling is. Is er sprake van een hoog risico, dan is justitie in veel staten verplicht de woonbuurt van zijn verleden op de hoogte te stellen. New Jersey is de eerste staat die de wet invoerde. Tegenstanders menen dat Megans Law in feite een extra straf betekent. Door het beroep niet te behandelen, sluit het Hooggerechtshof zich aan bij een lager hof. Die bepaalde dat Megans Law niet strijdig is met de grondwet. (Reuters)