ACHTER HET WEB

Als hoofdredacteur van de schoolkrant van het Amsterdamse Spinoza Lyceum kreeg Sjoerd Huyg (22) een paar jaar geleden een Internet-account. De schoolkrant werd al snel digitaal. Ook voor de school maakte hij een homepage.

Naast zijn studie Toegepaste Onderwijskunde houdt Huyg nu een drukbezochte site met informatie voor middelbare scholieren en docenten bij, het 'Internet College'. “Binnen enkele dagen na de opening had ik 20.000 hits”, vertelt Huyg. De site die nu een jaar oud is, wordt nog steeds zeer vaak geraadpleegd. Per dag worden zo'n 10.000 pagina's opgevraagd. Vooral de uittreksels zijn populair. “Afgelopen maand zijn er bijna 90.000 boekverslagen gedownload. Eerlijk gezegd ben ik daar niet zo blij mee, want daar was de site in eerste instantie niet voor bedoeld (www.dds.nl/ NÑ school).” De site bevat veel meer dan alleen uittreksels. Leerlingen met leerproblemen kunnen er terecht om te kijken waar ze hulp kunnen zoeken. Wie leesblind is, moeite heeft zich te concentreren of gepest wordt op school, vindt bij het Internet College een verwijzing naar hulpverlenende instanties. Huygs site is zo uitgebreid dat het bijhouden een beetje ten koste van zijn studie gaat. Dit jaar wil hij de antwoorden van de eindexamens publiceren.