Zuid-Afrika in halve finale Africa Cup

Zuid-Afrika heeft zich gisteren als laatste ploeg geplaatst voor de halve finales van het toernooi om de Africa Cup. McCarthy leidde de titelverdediger met 2-1 langs Marokko. Bij Marokko stond de Heerenveen-speler Ali Elkhattabi in de basisopstelling. Hij werd na het tweede Zuid-Afrikaanse doelpunt uit het veld gehaald.

Zuid-Afrika stuit komende woensdag in de halve eindstrijd op Congo. In de andere wedstrijd speelt Egypte tegen gastland Burkina Faso. De voetballers van Burkina schakelden zaterdag voor 37.000 dolenthousiaste landgenoten in de hoofdstad Ouagadougou Tunesië na een zenuwslopende strafschoppenserie (8-7) uit. Het hele land vierde het succes van de voetballers uitbundig mee. Burkina deden nog niet eerder aan een eindronde mee, maar hoefde nu als organisator geen kwalificatiewedstrijden te spelen.