Voetbal Italie

In Italië ging zowel de nummer een als twee flink onderuit. Juventus, met Edgar Davids, verloor kansloos met 3-0 bij Fiorentina, maar Internazionale wist niet te profiteren door met dezelfde cijfers van Lazio Roma te verliezen.

Lazio is op de ranglijst nu naast Inter gekomen. De twee clubs hebben vier punten achterstand op Juventus. Het verrassend sterke Udinese, dat met 3-0 bij Sampdoria won, volgt op zes punten.

Lazio is al vijftien competitie- en bekerwedstrijden ongeslagen. Fuser, Boksic en Casiraghi maakte de doelpunten tegen Inter dat tot overmaat van ramp in de slotfase verdediger Milanese uit het veld zag worden gestuurd. “We moeten ons zorgen gaan maken om Lazio”, oordeelde Juve-trainer Marcello Lippi. Zijn ploeg verloor afgelopen week een bekerwedstrijd tegen de tweede club uit Rome. Naar aanleiding van die prestatie zaten middenvelder Deschamps en aanvaller Inzaghi gisteren tegen Fiorentina op de bank. Juventus verloor desondanks met 3-0. Del Piero was dichtbij een tegentreffer, maar zijn schot belandde op de paal. De Braziliaanse Belg Oliveira, Firicano en Robbiati (prachtige boogbal) zorgden voor de treffers van Fiorentina.

Bij Udinese was topscorer Bierhoff geschorst, maar de Duitser werd uitstekend vervangen door Martin Jorgansen. De Deen maakte twee van de drie doelpunten tegen Sampdoria. George Weah scoorde voor AC Milan dat met 3-1 van Empoli won. De Afrikaan had door een rugblessure sinds 7 december niet meer gespeeld, maar hij had tijdens zijn rentree slechts drie minuten nodig om de score te openen. Ganz en Maniero maakte de andere doelpunten voor de thuisclub. De blijdschap over de overwinning werd bij Milan enigszins getemperd door de rode kaart die Boban in de laatste minuut kreeg.