Verdachte in anthrax-zaak vrijgelaten

WASHINGTON, 23 FEBR. De miltvuur-bacteriën (anthrax) die in bezit waren van twee mannen die vorige week in Las Vegas werden aangehouden, blijken van een niet-dodelijke variant te zijn die worden gebruikt bij vaccinatie van dieren. Een van de verdachten, de 47-jarige William Leavitt, is met het oog daarop op vrije voeten gesteld.

Zijn advocaat verwacht dat er geen rechtzaak tegen Leavitt komt als hij belooft zijn amateur-experimenten met dodelijke bacteriën te staken. Leavitt zegt in zijn vrije tijd onderzoek te doen naar geneesmiddelen tegen aids en multiple sclerose De tweede verdachte, Larry Wayne Harris (46), blijft in hechtenis tot een borg is vastgesteld. Harris heeft nog een voorwaardelijke straf staan wegens postfraude. Hij wist in 1995 onder valse voorwendselen de hand te leggen op gevriesdroogde monsters van bacteriën die builenpest veroorzaken. Volgens verschillende bronnen was hij in Ohio al enige tijd bezig met het vaccineren van vrienden, vooral rechts-extremisten, tegen anthrax. (AP, Reuters)