Selectie; Radio

De Avonden. Na het gesproken uitzicht van student psychologie Roeland Oevering het laatste deel in de serie over de vrijheidsleer het taoïsme. Tegen elf uur de muziek van Louis Lehmann en een nieuwe aflevering in de radioserie Metamorphosen van Ovidius. Radio 5, 22.02-24.00u.

Damokles. Portret van de 54-jarige Riet Monteyne uit Eindhoven die na een ongelukkige jeugd besloot kinderen die in de knel zitten te helpen. Ze heeft een particulier recherchebureau en bewerkt de lokale politici met brandbrieven. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

Passages passanten. Documentaire over het verschijnsel zappen op de televisie met de meningen van cultuursocioloog Hans van der Loo, vormgever Ben van der Meyden, themabedenker bij de VPRO Wim Schepens, adjunct-hoofdredacteur van NRC Handelsblad Warna Oosterbaan en schrijver Henk Weltevreden. Morgen, Radio 5, 15.02-16.00u.