Mexico

Geen deelnemers

Dierenarts Hugo Campos is misschien de enige Mexicaan die weet wie Marianne Timmer of Gianni Romme is. De hechtingen in de door hem geopereerde honden en katten moesten de afgelopen twee weken maar wachten. Pas tegen de avond kwam hij uit bed, want 's nachts keek hij naar de Winterspelen.

Aan de rest van Mexico zijn de Spelen volledig voorbijgegaan. Een land zonder kou of ijs. De enige sneeuw ligt op een paar vulkanen rond Mexico-stad. Weinig be-skibaar, want op meer dan 5.000 meter hoogte.

Alleen 's nacht, op een verder onvindbare zender werd iets aan Nagano gedaan. De Spelen waren er dus alleen voor fanaten als Hugo - die zelf rolschaatser is. Van enig houtsnijdend commentaar was dan ook geen sprake. Twee mannen in blazers verschenen 's nachts op de buis en vertelden dat die Nederlandse schaatsers “heel erg hard gaan”. Het fenomeen klapschaats, laat staan de plakstrip ging volledig aan hen voorbij. En zo ging het ook met bob, snowboard of ski. Duikelde Alberto Tomba tijdens de reuzenslalom, dan was hij “misschien wel te hard gegaan”. Elke avond belde Hugo, niet om naar de kat te vragen, maar om zijn gram te spuien op die “ezels” van de sport.

Hét grote gespreksonderwerp in Mexico van de laatste weken was de voetbalwedstrijd van het nationale team morgen in Miami tegen Nederland.

  • Juurd Eijsvoogel
  • Frank Westerman
  • Birgit Donker
  • Marjon van Royen
  • Michèle de Waard
  • Lolke van der Heide
  • Marc Leijendekker