Joep van der Made

Foto: De site van het Stedelijk Museum in Amsterdam was de eerste en laatste website die Joep van der Made voor het ontwerpbureau Studio Anthon Beeke vormgaf (www.stedelijk.nl). Studio Anthon Beeke is ook het bureau dat het design voor de KunstRAI heeft gedaan. De Stedelijk-site is ontworpen en ontwikkeld door Joep van der Made, Hylke Sprangers van het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI) en het Stedelijk Museum.

Het bedrijf dat voor de hosting van de site zorgt, Consultdata van Bakkenist (onlangs in opspraak gekomen door de crisis op het openbaar ministerie), doet nu ook het onderhoud. Volgens Joep van der Made, die weer op papier ontwerpt, is de webpresentatie van het Stedelijk nodig aan vernieuwing toe. Het museum denkt er zelf anders over. Voorlopig komt er geen nieuwe website, ook vanwege de hoge kosten die de ontwikkeling van een nieuwe site met zich meebrengt. Wie het virtuele Stedelijk bezoekt, heeft ook niet het gevoel dat hij op een verouderde site terecht is gekomen. BNO (de beroepsorganisatie voor Nederlandse ontwerpers) prees Van der Mades ontwerp en beveelt collega-designers aan het Stedelijk Museum op Internet te bezoeken. Ook de bezoekers van de site zijn niet ontevreden. 'This is an excellent site. I was especially impressed by the informative and well-written notes accompanying each exhibited item,' schrijft de Texaan Daniel Barrera in het gastenboek. (Foto NRC Handelsblad/Rien Zilvold)