Geweld in Pakistan

KARACHI, 23 FEBR. In de Pakistaanse stad Karachi zijn zaterdag twee Iraanse bouwvakkers doodgeschoten. Later gisteren vielen in de stad acht doden bij een schietpartij. Het afgelopen jaar zijn al acht Iraniërs vermoord in het door sectarisch en etnisch geweld permanent onrustige miljoenenstad.

Deze moorden zijn waarschijnlijk het werk van militante sunnitische moslims, die Iran verantwoordelijk houden voor de financiering van radicale shi'itische moslim-groepen in Pakistan. De acht doden vielen gisteren toen mannen op motorfietsen in een arme wijk in het wilde weg schoten op de mensen op straat. Onder de doden waren twee meisjes van acht en zestien die op straat aan het spelen waren. Vijf mensen liepen ernstige verwondingen op. De moordactie was volgens de politie het werk van rivaliserende groepen binnen een organisatie van Indiase moslims die naar Pakistan zijn geëmigreerd. (AP)