Dresdner Bank schorst Amsterdamse directeur

Dresdner Bank, de op één na grootste bank van Duitsland, heeft een van zijn in Amsterdam werkzame directeuren op non-actief gesteld wegens mogelijke banden met de beursfraude-affaire. De man deed zaken met Han Vermeulen, een van de hoofdverdachten in de affaire.

Woordvoerder Lothar Gries van de Duitse bank wilde vanochtend de naam van de man niet kwijt, “uit respect voor zijn vermeende onschuld”. Hij verduidelijkte dat er geen sprake is van ontslag maar van een schorsing zolang onderzoek loopt.

De directeur treasury/eigen handel deed zaken met Vermeulen, maar volgens Gries waren die zaken “normaal” en “legaal”. Volgens het Duitse weekblad Der Spiegel zou de directeur tegenover het Openbaar Ministerie in Amsterdam hebben toegegeven dat hij betrokken was bij belastingontduiking door geld naar het buitenland te sluizen.