CSM koopt Duitse bakkerbedrijf

Het voedingsconcern CSM lijft het Duitse Boehringer Ingelheim Backmittel (BIB) in. De fabrikant van bakkerij-ingrediënten behoort in Duitsland tot de top 3. Welk bedrag gemoeid is met de transactie wilden beide partijen niet kwijt.

De overname van BIB past in de strategie van CSM om door acquisities uit te groeien tot een sterke Europese producent van bakkerij-ingrediënten. De afgelopen jaren groeide CSM al sterk in Noord-Amerika, nu is Europa aan de beurt. “BIB is ideaal, aangezien het heel Europa bestrijkt”, aldus een woordvoerder van CSM. Het hoofdkantoor van BIB is in het Duitse Bingen. Behalve drie productievestigingen in Duitsland, heeft het nog fabrieken in Strasbourg en Origny in Frankrijk, Milaan en Barcelona. Verder heeft BIB belangen in Oostenrijk, Denemarken, Polen en Hongarije. Bij BIB draaien 805 werknemers een jaaromzet van 370 miljoen gulden. Hiervan werken er 460 in Duitsland, 230 in Frankrijk en 115 in andere Europese landen. In Frankrijk is de Duitse fabrikant marktleider in banketingrediënten.