Amsterdam plaatst zich voor play-offs

ROTTERDAM, 23 FEBR. Amsterdam heeft zich in de hockeycompetitie bij de vrouwen als eerste club geplaatst voor de play-offs. De ploeg van trainer-coach Carina Benninga won met 2-1 bij Laren. Alexandra van der Tuin en Sylvia Karres maakten de treffers voor Amsterdam, dat de Zuid-Afrikaanse Pietie Coetzee miste door een trainingskamp met haar nationale ploeg. Daardoor was de koploper niet succesvol met de strafcorner.

Ook nummer twee op de ranglijst, HGC is na de 4-0 zege bij Hilversum vrijwel zeker van de nacompetitie om de titel. Den Bosch verzuimde op eigen veld in de beladen Brabantse derby MOP (0-0) te verslaan, maar staat nog wel stevig op de derde plaats. De spanning zit 'm in de strijd om de vierde plek in de play-offs. Kampong (1-0) en Laren staan gelijk. Er zijn nog vier wedstrijden te spelen.

Bij de mannen heeft koploper HGC na de 2-1 tegen Bloemendaal zijn plaats in de play-offs zo goed als veilig gesteld. Friso Jiskoot scoorde met twee tip-ins. De coach van Bloemendaal, Franklin Dikmoet, zal volgend seizoen de vrouwen van HDM trainen.

Den Bosch blijft HGC op drie punten volgen na de overwinning in de doelpuntrijke wedstrijd tegen SCHC (5-3). Piet-Hein Geeris schoot twee keer raak. Amsterdam (3-2 bij Kampong) staat derde op vier punten. Ook hier is er een hevige strijd om de vierde plaats in de play-offs. HDM en Kampong hebben negentien punten, Bloemendaal, Hurley en Oranje Zwart achttien.

HCKZ lijkt uitgeschakeld voor de play-offs. De voormalige topclub verloor onder de nieuwe coach Joost Bellaart wederom: 4-2 op eigen veld tegen Hurley.