Weer een moord in Kosovo

BELGRADO, 21 FEBR. In de door een grote meerderheid van Albanezen bewoonde Joegoslavische regio Kosovo is gisteren een Albanees vermoord.

Het was de tweede moord in twee dagen tijd en de tiende sinds het begin van dit jaar. Donderdag werd een Servische politieman doodgeschoten. De spanning in Kosovo is opgelopen door het optreden van een ondergronds 'bevrijdingsleger' van de Albanezen en het ontbreken van elke dialoog tussen de Albanezen en het Servische regime.

De moord van gisteren werd gepleegd in het dorp Lausa, vlakbij Srbica, waar donderdag de politieman werd vermoord. Mogelijk ging het om een wraakactie van Serviërs. Volgens een onafhankelijk Servisch persbureau zijn donderdag in de omgeving van Srbica in militair uniform gestoken gewapende Albanezen - mogelijk leden van het Bevrijdingsfront voor Kosovo - waargenomen die bussen en auto's aanhielden. (Reuters)