Website

De AVRO, Algemene Vereniging Radio Omroep, bestaat in april 75 jaar. Ter gelegenheid hiervan is een speciale site geopend die tot juli op het Net staat. Daar kunnen verschillende virtuele ruimtes bezocht kunnen worden waar van alles te beleven valt, zoals de hal, het perscentrum en de tv-studio. In het perscentrum zijn bijvoorbeeld oude foto's te vinden van AVRO-coryfeeën en in verreweg het leukste onderdeel van de site, de tv-studio, kunnen via het zogenoemde 'web-tv' programma's bekeken worden.

Het gaat hier om wellicht niet voor iedereen interessante reportages over de festiviteiten van de jubilerende omroep en om fragmenten van programma's uit het verleden. Deze fragmenten, waar wekelijks nieuwe aan worden toegevoegd, zijn onderverdeeld in verschillende categorieën en worden ondersteund door uitgebreide achtergrondinformatie. Vorige week waren de muziekprogramma's aan de beurt: Top Pop en het 'platenprogramma Disk' met Vara-presentatrice Sonja Barend. Deze week zijn er jeugdprogramma's te zien als Ko de Boswachter en Stuif-es-in. In de tv-studio kan worden gestemd op de favoriete Top Pop-clip van bijvoorbeeld Donna Summer, Anita Meyer en Blondie.

Naarmate april naderbijkomt worden meer ruimtes opengesteld, zoals het computercentrum en de radiostudio. In het feestweekeind kan men met elkaar chatten. De Avro 75 jaar site is op het eerste gezicht rommelig: links lijken niet te werken en bepaalde onderdelen komen niet in beeld. Dit ligt niet aan de site, maar de speciale plug-in die nodig is. Via de AVRO 75-homepage kan deze verkregen worden. (www.avro75.nl)

Grün ist die Heide (Harald Reinl, 1972, W-Duitsl). Door Rob Houwer geproduceerde remake van gelijknamige Heimat-operette uit 1932. Drie vrienden, onder wie Roy Black, op vakantie in de natuur. Duitsl.2, 13.30-14.55u.