Van Leer sluit contract met BASF en Arco

AMSTERDAM, 21 FEBR. Verpakkingsconcern Van Leer heeft contracten getekend met de chemiebedrijven BASF en Arco om meer stalen en plastic vaten en bulkcontainers te leveren. Beide chemiebedrijven krijgen bij afname van grote hoeveelheden kwantumkorting.

De transactie zal het marktaandeel minimaal versterken, aldus een woordvoerder van Van Leer, die verder geen cijfers over de transactie kwijt wil. De fabrikant van olievaten, eierdozen, boterkuipjes en papier voor ijsjes heeft ongeveer een kwart van de wereldmarkt in handen. “Door deze contracten zullen we een procentje erbij pikken, maar dat is dus marginaal”, licht de woordvoerder toe.

Van Leer heeft inmiddels met acht chemiebedrijven, waaronder grote bedrijven als Dow Chemical, Bayer en ICI, dergelijke kwantumcontracten afgesloten. Van Leer onderhandelt nog met andere concerns om hun overeenkomst uit te breiden. (ANP)