Toestemming voor Brussels muziekcomplex

BRUSSEL, 21 FEBR. Na jarenlange discussies kan in Brussel worden begonnen aan het grote muziekcomplex Music City, dat klaar moet zijn in april 2000, wanneer Brussel 'culturele hoofdstad van Europa' is.

Het muziekcomplex, dat zal worden beheerd door het Amerikaanse Ogden Entertainment, komt in het voormalige opslagcomplex Thurn-en-Taxis en krijgt onder andere een concerthal voor 12.000 bezoekers. Buurtbewoners vreesden geluids- en verkeersoverlast, maar de Brusselse minister van stedenbouw Hasquin heeft nu de benodigde vergunningen verstrekt, op voorwaarde dat rekening wordt gehouden met de architectonische waarde van de Thurn-en-Taxis gebouwen. Naast de grote zaal komen er een kleine concertruimte, een jazzclub, een opnamestudio, cafés, restaurants en diverse winkels op het opslagterrein langs het Kanaal van Willebroek, in de deelgemeente Sint-Jans-Molenbeek. De grote zaal is ook geschikt voor modeshows, musicals en grote sportmanifestaties. (ANP)