Selectie; Radio; Zondag

Spiegelzaal & zondagochtendconcert. Met informatie en korte live-optredens en vanaf elf uur o.m. vier liederen van J. Verhulst en P. Gülke, Ouverture in b van Van Bree en de Eerste Symfonie (lente) van Schumann. Het Radio Symfonieorkest o.l.v. Peter Gülke rechtstreeks vanuit het Concertgebouw. Met Geert Smits, bariton. Radio 4, 10.00-12.00u.

Radio 1 journaal. Met vanaf halftwee een interview met PvdA-minister De Boer (Milieu) over het nationaal Milieubeleidsplan, Schiphol en de rol van het milieu in de verkiezingscampagne van de PvdA. Radio 1, 12.00-14.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Vanuit De Balie een debat over de vraag of ecologische landbouwproducten gezonder zijn. Radio 5, 13.08-15.00u.

Leidsekade Live. Met live-optredens van Soviet Sex; de succesvolle Nederlandse folkrock-groep Mizpah; Marilyn Twice, een Amsterdamse band met een uitstekende live-reputatie; en het eveneens Amsterdamse kwartet Godvast, dat zoals ze zelf zeggen, 'stevig en vet' speelt en uit vele genres put. Radio 3, 20.04-22.00u.

Rauhfaser revisited. Opa Bakema, Brom en Ruis en de hypochonder. Bekende kreten voor de luisteraars naar het wat anarchistische radioprogramma Rauhfaser dat de KRO rond 1980 op de woensdagavonden op Hilversum 3 uitzond. Gesprekken met medewerkers van toen, zoals Peter van Bruggen, Cees Grimbergen, Hans Wijnants en Jeroen van Merwijk. Morgen, radio 5, 13.08-14.00u.