Selectie; Radio; Zaterdag

De wortels van het kwaad. Elfde aflevering in de serie over de nieuwe generaties cabaretiers gaat over Maarten van Roozendaal. Om zijn sobere voorstelling te realiseren zijn er achter de schermen veel mensen aan het werk. Radio 5, 15.02-15.30u.

Radio passaat. Opnamen van het Tokkelfestival van 6 februari uit het Soeterijntheater in Amsterdam waar de snaarinstrumenten uit Palestina de ud en de sarod uit India werden bespeeld. Radio 4, 18.00-19.00u.

Avondconcert/opera live. Rechtstreekse uitzending vanuit de Metropolitan Opera in New York van Mozarts opera Die Zauberflöte op een libretto van Emmanuel Schikaneder. Koor en orkest staan onder leiding van dirigent Edo de Waart. Radio 4, 19.02-22.55u.

Volgspot-live. Gasten zijn o.a. de muzikaal cabaretier Dennis Kivit en de chansonnier Philippe Elan. In het laatste uur geeft Boudewijn de Groot met zijn band onder wie Ernst Jansz (ex-Doe Maar) een unplugged-concert. De Groot staat momenteel in de theaters van Nederland en België met zijn theaterconcert. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. Het werk van singer/songschrijver Harry Nilsson over wiens leven maandag de musical Nilsson in première gaat. Verder aandacht voor Chet Baker, de voormalig Police-gitarist Andy Summers en de twee jaar geleden overleden Jules de Corte. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.