Geding van verdachte in zaak-Tjoelker

LEEUWARDEN, 21 FEBR. De vierde verdachte in de Tjoelker-zaak, de achttienjarige D.S., spant een kort geding aan tegen justitie. Begin december gaf het openbaar ministerie aan S. niet te vervolgen voor zijn aandeel in de vechtpartij waarbij Meindert Tjoelker om het leven kwam.

De officier van justitie weigert vooralsnog zijn handtekening onder de kennisgeving van niet verdere vervolging te zetten.

In een kort geding, maandag voor de rechtbank in Den Haag, eist S. dat de kennisgeving alsnog wordt getekend. Het OM staat nog steeds achter de beslissing om de S. niet te vervolgen.

Tijdens de rechtszitting tegen de drie andere verdachten bleek dat de rol van S. mogelijk groter was dan aanvankelijk werd gedacht. Deskundigen verklaarden dat een voetafdruk in de hals van Tjoelker waarschijnlijk afkomstig was van de Nike-Air van S. Dit was mogelijk afkomstig van de fatale schop.

De vriendin van Tjoelker diende na de zitting een klacht in tegen het besluit van het OM om S. niet te vervolgen. (ANP)