Wereldrecord atleet Komen

STOCKHOLM, 20 FEBR. De Keniaanse atleet Daniel Komen heeft gisteren bij indoorwedstrijden in Stockholm het wereldrecord op de 5.000 meter verbeterd. Komen liep een tijd van 12.51,47. Het oude record was met 12.59,05 in handen van de Ethiopiër Haile Gebrselassie, die daarmee drie mondiale toptijden kwijtraakte aan zijn rivaal.

Eerder verbeterde Komen het wereldrecord op de 5.000 meter in de open lucht en het wereldrecord op de 3.000 meter indoor.

Sharon Jaklofsky heeft zich in Stockholm geplaatst voor het EK indoor, dat volgende week in Valencia wordt gehouden. De Nederlandse verspringster bereikte gisteravond een afstand van 6,58 meter. De limiet voor het EK was vastgesteld op 6,50 meter. Stella Jongmans liep een persoonlijk record op de 800 meter: 2.00,67. (ANP)