Uitslag gedichtenwedstrijd

'Aan de broek die je kocht/door de krantenwijk/kleeft een luchtje/KINDERZWEET'. Met deze dichtregels heeft Michiel Kallenberg een reis naar India gewonnen. Dinsdag werd in Den Haag de uitslag van de gedichtenwedstrijd van Novib bekendgemaakt.

Naast Michiel wonnen ook Kirsten Waasdorp, Marry Kooy en Bianca Beltman een reis. De vier gaan niet zomaar op vakantie. Ze gaan in India meedoen aan de Wereldmars tegen Kinderarbeid. In India moeten veel kinderen matrassen vlechten of ander zwaar werk doen. De Novib vindt dat een schande.

De jury, Gerda Havertong, Paul van Loon en Sjoerd Kuyper, koos uit 1200 inzendingen. Alle gedichten gingen over kinderarbeid. Bianca Beltman dichtte bijvoorbeeld: 'Zonder geklaag en zonder gezeur/ loopt een meisje half ontkleed/ ze tikt aan iedere autodeur'.

Van Michiel deed de hele klas mee. Het bleek een kampioenenklas te zijn want maar liefs drie kinderen eindigden in de top 11. Michiel wil later geen dichter worden: “Ik vind exacte vakken leuk.”

Volgende maand kun je op de Kinderpagina lezen hoe het was in India.