Heropening van Utrechts Museum weer uitgesteld

UTRECHT, 20 FEBR. De verbouwing van het Centraal Museum in Utrecht loopt opnieuw vertraging op. Aanvankelijk stond de heropening gepland voor juni dit jaar.

Nu is zelfs onzeker of de nieuwe streefdatum, 30 januari 1999, zal worden gehaald. De Utrechtse Wethouder Van der Linden (Cultuur) hield het er gisteren op dat het museum “in de loop van 1999” weer open gaat. De vertraging is het gevolg van een fout van de aannemer. Die stootte een damwand open, waardoor de bouwput volstroomde met twintig kuub water en zand. Het koor van de naastgelegen Nicolaikerk liep daarbij voor tonnen schade op. De 30 miljoen gulden kostende opknapbeurt wordt door het museum aangegrepen voor een complete herschikking van de bestaande ruimte. Bovendien komt er door de pas aangeworven Willem-Arntszvleugel en een nieuw te bouwen paviljoen 1500 vierkante meter expositieruimte bij. (ANP)