De boze theepot

“Ik wil dat je onmiddellijk de eettafel voor me ontruimt”, zei de Boze Theepot tegen de Russische Samovar. “Helemaal leeg wil ik hem. Ik heb besloten een weekje naar Kreta te gaan en alles wat ik op vakantie mee moet nemen, wil ik op tafel leggen.

Zakmes, pleisters, Grieks in een week, naaigarnituur, reisstrijkijzertje, zwembroek, paracetamol, giromaatpas, reiswekker, aansteker, pindakaas, theebuiltjes en weet ik wat niet al, begrijp je?” “Niets mag vergeten worden”, antwoordde de Samovar. “Ik begin onmiddellijk met de ontruiming van de tafel. WC-brillendoekjes, is dat niet iets waar aan gedacht moet worden? En een kurkentrekker en een zaklantaarn? Een stuk zeep is ook nooit weg. Een dik puzzelboek. Zonnebrandcrème. Aftershave. En dan nog iets, Boze Theepot, ik vind uw pet heel mooi, maar u draagt hem verkeerd om. Zò moet 'ie!”