'Danspoli' wellicht dicht

Het Medisch Centrum voor Dansers en Musici in het Westeinde-ziekenhuis in Den Haag houdt mogelijk op te bestaan. Bij deze 'danserspoli' kunnen musici en dansers terecht met lichamelijke klachten die ze oplopen of die hun hinderen in hun werk. Het centrum opende in 1994 zijn deuren.

Orthopedisch chirurg B. Rietveld, die het centrum leidt, wil binnenkort stoppen als er niet meer geld beschikbaar komt van verzekeraars. Ook probeert hij geld los te krijgen bij de politiek.

Rietveld ondervindt er nadeel van dat de tarieven van verzekeraars voor vergoeding aan orthopedisch chirurgen uitgaan van een groot aantal operaties en weinig behandeltijd in de polikliniek. Door zijn bijzondere specialisme is dat bij Rietveld andersom. Een medisch specialist heeft volgens Rietveld een omzetbudget van circa 350.000 gulden per jaar, het Medisch Centrum beschikt over 45.000 gulden. Dat is volgens Rietveld niet eens toereikend voor een half jaar.

Rietveld is de enige orthopedisch chirurg in Nederland die zich heeft gespecialiseerd in een beroepsgroep. Volgens eigen opgave heeft hij tot nu toe ongeveer duizend dansers en musici behandeld.