ACTRICE 2

De Amerikaanse actrice en popzangeres Courtney Love heeft 1.900 dollar verdiend aan het proces dat twee concertbezoeksters uit Orange County tegen haar hadden aangespannen. De twee wilden schadevergoeding voor de klappen die ze in 1995 tijdens een concert van Love's groep Hole van de zangeres persoonlijk hadden gekregen.

Maar de jury was van oordeel dat het incasseren van klappen van Love tot de bekende risico's behoort bij een concert van Hole. “De twee zijn niet blootgesteld aan meer geweld dan verwacht had kunnen worden bij een rockconcert”, aldus de jury.

Courtney Love, weduwe van Kurt Cobain, de door zelfmoord omgekomen zanger van de grunge-groep Nirvana, wil echter meer geld van de twee Hole-fans. Het proces heeft haar 27.543 dollar gekost, die ze op de twee aanklagers wil verhalen.