VN-personeel ontvoerd in Georgië

TBILISI, 19 FEBR. In Georgië heeft een gewapende groep van twintig mannen vandaag vier medewerkers van het Hoge Commissariaat voor de Vluchtelingen van de VN ontvoerd, onder wie drie buitenlanders.

De ontvoerders hebben aangeboden de gijzelaars vrij te laten in ruil voor de gearresteerde verdachten van de aanslag van 9 februari op het leven van president Sjevardnadze. De vier werden ontvoerd in Zoegdidi, niet ver van de grens met de separatistische regio Abchazië. Bij de ontvoerders zou het gaan om aanhangers van de vroegere president Zviad Gamsachoerdia. De 'Zviadisten' worden verdacht van de aanslag van 9 februari op de huidige Georgische president Sjevardnadze. Twee van de zeven mensen die na die aanslag zijn gearresteerd, zijn in Zoegdidi aangehouden. (AFP)