Shorttracksters snel uitgeschakeld

NAGANO, 19 FEBR. De Nederlandse shorttracksters Ellen Wiegers, Melanie de Lange en Anke-Jannie Landman zijn vanmorgen in de eerste ronde van de olympische 500 meter uitgeschakeld.

Voor Wiegers was de vroege eliminatie extra zuur. De Twentse was in de tweede van de in totaal acht series betrokken bij een valpartij die leek te zijn veroorzaakt door de Canadese Tania Vicent. Een protest van bondscoach Wilf O'Reilly bij de Nederlandse scheidsrechter Ad van der Velde vond echter geen gehoor.

Melanie de Lange eindigde in de vierde serie als derde, achter de Japanse Ikue Teshigawara en de Zuid-Koreaanse Yun-Mi Kim. De vierde rijdster, de Duitse Susanne Busch, kwam ten val. In de vierde serie moest Anke-Jannie Landman het afleggen tegen de Chinese Yang Yang, de Russin Elena Tikhanina en de Noord-Koreaanse Ok-Sil Hwang. (ANP) IJshockeyer Sergei Fedorov heeft een contract getekend bij de Amerikaane NHL-club Carolina Hurricanes. Het levert de Russische international 75 miljoen gulden op, verspreid over zes jaar. Met de Detroit Red Wings kwam de 28-jarige aanvaller onlangs niet tot overeenstemming.