Ring wil notering op Nieuwe Markt

Rabo Securities onderzoekt of het in Amsterdam gevestigde automatiseringsbedrijf Ring een notering kan krijgen aan de Nieuwe Markt (NMAX), de beurs voor jonge snelgroeiende bedrijven. De automatiseerder wil dit jaar al naar de NMAX. De opbrengst uit de emissie wil Ring gebruiken voor de financiering van de expansie.

Het bedrijf (veertig werknemers) is in 1993 opgericht door de huidige bestuursvoorzitter Job Bruggeman. Die bezit samen met het management 30 procent van de aandelen, terwijl het beleggingsfonds Orange Fund en enkele privé-investeerders de resterende aandelen in handen hebben. Orange Fund maakte gisteren bekend drie miljoen te investeren in Ring. Ring maakt software, waardoor het mogelijk is de computer te gebruiken voor telefoon-, faxverkeer, e-mail en video-conferencing. De telefooncentrale is daardoor overbodig.